Missä passi, siellä koti

-pakopeli matkalaukkukoossa

Mikä olisikaan kiinnostavampi tai ylipäätänsä parempi tapa tutustua maahan vasta saapuneen kotoutujan ajatusmaailmaan kuin peli, joka simuloi maahan saapuvan kohtaamia haasteita uudessa yhteiskunnassa. Missä passi, siellä koti -pakopeli on Agnes Szemanin Welcome2EP -hankkeessa kehittämä matkalaukkuun mahtuva pakopeli, jonka voit tilata vaikkapa työpaikallesi.  

Missä passi, siellä koti. 

Kotimaataan useasti vaihtavien on helppo samaistua toistensa tarinoihin. Jokainen uusi maa on uusi seikkailu, uusine haasteineen. Maasta toiseen ja kodista toiseen kulkeutuu varmasti mukana ainoastaan matkaajan oma passi. Koti on löydettävä sieltä, missä passi on! 

Missä passi, siellä koti on matkalaukkuun pakattu pakopeli, jonka voit tilata yrityksellesi, työyhteisöllesi tai muulle porukalle. Peli paitsi haastaa pelaajat etsimään ratkaisua myös kohtaamaan maahan muuttaneen tilanteen uudessa kotimaassa -se on empatiamatka perimmäisten kysymysten äärelle, niiden kysymysten, joihin me täällä syntyneet osaamme kaikki vastata. 

Pelin idea 

 

Saavut uuteen maahan ja yhteiskuntaan. Yrität selvitä kielestä, jota et ymmärrä, mutta vihje vihjeeltä asiat alkavat helpottua. Pelin päämääränä on kotoutuminen ja nelihenkisen perheen yhdistäminen. Onko selviytyminen uudessa ympäristössä sittenkään niin helppoa? 

Pelattavissa Rasisminvastaisella viikolla   

 

15.3. Kauhajoki, Vuoksi (9-19)  

16.3. Seinäjoki (Frami 9-15)  

17.3. Ilmajoki (EP-opisto 9-15)

18.3. Kurikka (Sedu 9-19)  

19.3. Seinäjoki (Frami 9-15) 

Varaukset ks. alla

Pelin perustiedot

Pelin kesto:                    1 tunti (1,5 sisältäen alku- ja lopputoimet)  

Pelaajamääräsuositus:  4-6 pelaajaa (maks. 8) 

Suositusikäraja:             14-> 

Peli on ilmainen. 

Peli ei edellytä pelaajilta erityisiä taitoja, välineitä tai valmisteluita. Mukaan riittää avoin mieli ja halu ratkaista arvoituksia. 

w2ep_sowo_vari_edited.jpg