Kesätyöntekijä esittäytyy - Diana


Diana

Maahanmuuttokoordinaattori, kesätyöntekijä

Kuka olen?

Nimeni on Diana Makasyuk. Muutin Ukrainasta 12 vuotta sitten Suomeen, Etelä-Pohjanmaalle. Kolmannesta luokasta alkaen olen käynyt kouluni Suomessa ja tällä hetkellä opiskelen kauppatieteitä pääaineenani johtaminen sekä sivuaineena talousoikeus.


Ihmisenä olen todella sosiaalinen, empaattinen ja ulospäinsuuntautunut. Tykkään olla koko ajan menossa ja tekemisen puutetta tulee harvoin. Lisäksi olen todella ihmisläheinen ja tykkään työskennellä ja viettää vapaa-aikaa ihmisten parissa.

Kokemukseni maahan muuttaneiden parissa?

Näin itse maahan muuttaneena lähi- ja tuttavapiirissäni on paljon maahan muuttaneita. Kallisarvoisin kokemus löytyy kuitenkin omasta elämästä perheen ja oman elämän järjestelyistä ja arjesta. Lisäksi olen saanut vaikuttaa ja osallistua erään maahan muuttaneen tytön suomalaisen koulumaailmaan ja kulttuuriin sopeutumiseen.

Ajatuksia kotoutumisesta


Kotoutuminen on todella tärkeä osa maahanmuuttoa. Se on suhteellisen pitkä ja monimutkainen prosessi. Kotoutuminen ei kosketa pelkästään työn ja asunnon löytymistä vaan siihen sisältyy paljon muuta. Tärkeää olisi päästä osaksi yhteiskuntaa. Omalla kohdallani kotoutuminen meni nopeasti ja hyvin, mutta ainahan sitä parantamisen varaa löytyy. Kielen opin tulkin ja suomalaisen ympäristön avulla jo muutamassa kuukaudessa ja noin 1,5v päästä maahan tulosta minua ei enää luokiteltu maahanmuuttajaksi.

Uskon, että vahva omakohtainen kokemukseni kotoutumisesta on suuri etu työtehtävääni ajatellen. Se tuo tähän hommaan erilaista näkemystä. Haluan aidosti auttaa sekä maahan muuttaneita että muita toimijoita, joten älä epäröi vaan ota rohkeasti yhteyttä!

68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki