Welcome2EP esittäytyy -Mirva


Mirva


Maahanmuuttokoordinaattori


Kuka olen?


Olen Mirva, asun Kurikassa ja perheeseeni kuuluu miehen lisäksi kolme lasta. Perhettämme ilostuttaa myös puolivuotias koiranpentu, joka on todella energinen tapaus! Olen sosiaalinen ja ihmisläheinen persoona. Tämä vallitseva tilanne onkin tuonut minulle haasteita, kun on joutunut pakolla olemaan poissa sosiaalisesta elämästä. Sen myötä olemme perheen kanssa kuitenkin löytäneet rakkaan harrastuksen mökkeilystä ja veneilystä.


Alun perin olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, pienestä kaupungista Oulaisista. Ulkomaille muuttoa olen seurannut sivusta, kun oma veljeni muutti 90-luvulla Amerikkaan. Tämä maatilantyttö päätti kuitenkin lähteä Seinäjoelle opiskelemaan ja sille tielle jäi. Etelä-Pohjanmaa ja Kurikka tunti kodilta ja vei sydämen. Täällä on luontoa ja tilaa elää, palvelut ovat kuitenkin lähellä. Turvallisin mielin voin myös lapseni täällä kasvattaa ja koen että he saavat täällä hyvät eväät elämään. Koulutukseltani olen Sosionomi (AMK) ja lähitulevaisuudessa saan Sosionomi (YAMK) paperit. Ihmisten auttaminen ja tukeminen on aina ollut itselleni tärkeää.


Ajatuksia maahan muutosta ja kotoutumisesta


Kurikan kaupungilla olen ollut töissä jo yli 10 vuotta ja urani olen tehnyt sivistystoimessa. Ulkomailta muuttaneita perheitä olen siten päässyt tukemaan ja ohjaamaan muiden palvelujen piiriin. Maahanmuuttokoordinaattorin työssä koen, että saan autettua perheitä paljon kokonaisvaltaisemmin. Ja toivon myös, että pääsen vaikuttamaan asioihin myös paljon laajemmin.


Työtä teen omalla persoonallani ja pyrin asettumaan toisen ihmisen asemaan. Maahan muuttaneilla on edelleen tänä päivänä edessään valitettavan paljon haasteita ja ennakko-oletuksia. Toivon että työssäni pääsen tähän vaikuttamaan. Muuttaneiden kotiutuminen paikkakunnalle ja Suomeen on itselleni tärkeää. Pelkkä työ ei riitä, pelkkä koti ei riitä. Tarvitaan sosiaalista kanssakäymistä, niin kuin nyt koronan myötä olemme kaikki tämän havainneet. Tarvitaan vapaa-ajalle harrastuksia ja kuulumista johonkin yhteisöön.


Suomi tarvitsee myös lisää työvoimaa. Suuret ikäluokat eläköityvät ja syntyvyys pienenee. Haluan itse auttaa muuttaneita kouluttautumaan, oppimaan suomen kielen ja työllistymään kouluttamalleen alalle. Tekemään sitä mitä he itse kokevat tärkeäksi. Meidän alueella on lisäksi haasteena paikallisliikenne. Jos ei omista autoa ja ole ajokorttia, se jo itsellään vaikeuttaa mahdollisuuksia työllistyä alueellamme.


Edellä mainituissa ja monessa muussakin asiassa autan ja tuen asiakkaita mielelläni. Toivon että kaikki maahan muuttaneet tuntevat olonsa tervetulleiksi, kun muuttavat Etelä-Pohjanmaalle!


Palvelen asiakkaita Kurikassa. Olitpa sitten maahan muuttanut, maahan muuttaneen parissa itse toimiva tai vaikkapa ulkomaisesta työvoimasta haaveileva yrittäjä, ota rohkeasti yhteyttä.


mirva.pirneskoski@kurikka.fi

p. 050 569 8914

73 katselukertaa0 kommenttia