Welcome2EP esittäytyy - Tuomas


Tuomas


Projektipäällikkö

Maahanmuuttokoordinaattori


Kuka olen?


Olen Tuomas, Lapualla asuva kahden lapsen isä, intohimoinen matkailija ja utelias uuteen tutustuja. Koulutukseltani olen hallintotieteiden kandidaatti, maisteri, merkonomi ja keskeneräinen tradenomi -hamassa tulevaisuudessa hallintotieteiden tohtori.

Kokemukseni maahan muuttaneiden parissa?


Olen työskennellyt maahan muuttaneiden parissa vuodesta 2015. Tehtävät ja näkökulmat ovat vaihdelleet matkan varrella maahanmuuttoviraston ylitarkastajan, kolmannen sektorin projektipäällikön sekä kuntasektorin projektipäällikön tehtävistä vapaaehtoistyöhön.


Ensimmäiset askeleet kohti maailman mosaiikkia otin kuitenkin jo paljon ennen vuotta 2015 tutustuessani maailman ihmeisiin matkailemalla, kohdatessani uteliaasti eritaustaisia ihmisiä ja etenkin tutustuttuani nykyiseen vaimooni kesällä 2007.


Vaimoni, joka on Syyriassa syntynyt iranilaisen oppositiopoliitikon ja kansalaisuudettoman palestiinalaisen esikoislapsi, on siitä asti olemassaolollaan muistuttanut minua siitä, kuinka etuoikeutetusta asemasta tätä esittelytekstiä olenkaan kirjoittamassa.


Ajatuksia kotoutumisesta


Suomi kilpailee osaavasta työvoimasta globaalisti ja kilpailua käydään myös alueiden välillä. Kilpailussa pärjätäkseen Etelä-Pohjamaan on oltava avoin ja tasavertainen. On hyväksyttävä, ettei pienenevistä ikäluokista riitä osaajia paikallisiin yrityksiin, sote osaajia hoitamaan ikääntyviä vanhempiamme ja oppilaita sulkemisuhan alaisiin kyläkouluihimme. Osaavan työvoiman puute vähentää myös halua investoida maaseudulle ja vinoutunut huoltosuhde lisää paineita veronkorotuksille -kierre on valmis.


Maakunnassa on oltava yhteinen tahtotila työperäisen maahanmuuton lisäämiseen, täällä jo asuvat osaajat on työllistettävä ja alueen kunnat, yritykset, yhteisöt ja yksilöt on osallistettava tähän prosessiin. Vain yhteisen visiomme kanssa olemme houkutteleva, elinvoimainen ja pitovoimainen. Maahan muuttaneet on saatava aidosti mukaan paitsi työelämään, myös yhteisöihin ja arkeen. Jokainen meistä on oven avaaja ja kotouttaja.


Autan mielelläni sekä yrittäjiä, muuttajia, kuntia, yhteisöjä ja yksilöitä yhteisen tämän yhteisen visiomme toteuttamisessa.


Palvelen asiakkaita Kauhavalla. Olitpa sitten maahan muuttanut, maahan muuttaneen parissa itse toimiva tai vaikkapa ulkomaisesta työvoimasta haaveileva yrittäjä, ota rohkeasti yhteyttä.


tuomas.mannisto@kauhava.fi

040 611 7613

115 katselukertaa0 kommenttia